Loopbaan Coaching

Weet je niet “zeker” of een beroep of beroepsrichting bij je past of weet je niet wat voor je werk je zou willen doen of heb je wel een idee maar je twijfelt of het beroep echt bij je past? Hulp bij (dreigend) ontslag, Dan kan een loopbaancoach je helpen.
Er wordt gewerkt met het principe wie ben ik? wat wil ik echt? en kan ik dat ook? vervolgens wordt er tijdens de coaching gewerkt aan het realiseren van de “droombaan”. Tijdens de begeleiding kunnen testen worden ingezet. Na de loopbaancoaching heb je een goed beeld van je droombaan, wat bij je past en of dit ook te realiseren is. Verder krijg je een goed inzicht in je kwaliteiten en vaardigheden. Je weet hoe je social media kunt inzetten, je eigen netwerk en je hebt een representatief cv en je weet hoe je jezelf het beste kan presenteren.
Loopbaancoaching is goed te combineren met life coaching. Zeker als er onzekerheid is over de eigen mogelijkheden of na (langdurig) ziekte of verlies van werk door reorganisatie of faillissement. Een lifecoach kan je helpen om de focus te houden op jezelf en niet op de omgeving want daar heb je geen invloed op. Je leert nieuwe kansen te creƫren en positief naar de toekomst te kijken. Je wordt in je kracht gezet zodat je weet wat je wilt, dit kan uitstralen en zo beter je doelen kan halen.